Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Μεταφέρονται οι φυλακές Κορυδαλλού

ΣΚΑΪ

31/10/2007

Τη λειτουργία έξι καινούριων σωφρονιστικών καταστημάτων μέσα στο 2008, και τη μεταφορά του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού ανήγγειλε την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηγάκης, τα νέα σωφρονιστικά καταστήματα θα διευκολύνουν παρά πολύ τους όρους διαβίωσης των κρατουμένων.

"Είναι μια πολιτική η οποία υπογραμμίζει έντονα την κοινωνική ευαισθησία και ένα κοινωνικό ζήτημα που πάει να επιλύσει η σημερινή κυβέρνηση" τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις φυλακές Κορυδαλλού, ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε πως μέχρι τον Ιανουάριο θα μετακινηθούν στην Ελαιώνα Θηβών και το οικόπεδο που θα αποδεσμευτεί θα δοθεί στο δήμο, ώστε να αναπτυχθεί καλύτερα η περιοχή.

Αναφορικά με τις φυλακές των ανδρών στον Κορυδαλλό, ο κ. Χατζηγάκης είπε ότι θα μεταφερθούν και αυτές στη συνέχεια και σημείωσε πως τα θέματα προχωρούν ένα - ένα.

"Μέσα σε ενάμισι μήνα δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα των φυλακών, αλλά εξελίσσεται ήδη ένα γιγαντιαίο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που αφορά το σωφρονιστικό σύστημα" σημείωσε.

Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι το δεύτερο θέμα που συζήτησε με τον πρωθυπουργό αφορά τους κώδικες, σημειώνοντας ότι οι οκτώ κυριότεροι κώδικες θα είναι έτοιμοι μέχρι το τέλος του 2008, ώστε να αναδιαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο της χώρας.

Το τρίτο θέμα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης αφορά στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, στο οποίο θα περιληφθούν και άλλες διατάξεις που θα βοηθούν γενικότερα την καλύτερη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=64327

ΑΡΧΕΙΟ