Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Στο νοσοκομείο «Ανδρέα Συγγρού» ξανά ο Χριστόδουλος Ξηρός

http://athens.indymedia.org

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο νοσοκομείο «ΑΝΔΡΕΑ ΣΥΓΓΡΟΥ» μεταφέρθηκε πάλι σήμερα το πρωί ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά από έντονα συμπτώματα αλλεργίας, παρόμοια με αυτά που τον είχαν οδηγήσει εσπευσμένα την προηγούμενη εβδομάδα στο ίδιο νοσοκομείο. Και ενώ για σήμερα (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου) είχε διαταχθεί σειρά εξετάσεων για τον εντοπισμό των αιτιών που προκάλεσαν το ισχυρότατο αλλεργικό σοκ, τελικά αυτές πάλι δεν έγιναν, αλλά τον παρέπεμψαν για την άλλη εβδομάδα (!!!). Η μεταφορά του θεωρήθηκε έκτακτη, του χορηγήθηκε προσωρινή φαρμακευτική αγωγή και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά την επιστροφή του στη φυλακή δήλωσε:

«Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω και η άθλια μεταχείρισή μου από γιατρούς και υπευθύνους της φυλακής , αποδεικνύει για άλλη μια φορά το απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο ειδικό καθεστώς κράτησης που επεφύλαξε η «Δημοκρατία» σε όλους εμάς που καταδικαστήκαμε για την υπόθεση της 17Ν.

Σας θυμίζω την απάνθρωπη ταλαιπωρία που υφίσταται ο αδελφός μου Σάββας, τυφλός και πολυτραυματίας εδώ και πέντε χρόνια στα υπόγεια κελιά που μας έχουν πετάξει.

Φαίνεται πως η πραγματική ποινή που μας επέβαλαν δεν είναι μόνο τα δεκάδες ισόβια στη φυλακή. Είναι η ισόβια καταδίκη μας στην αρρώστια και την εγκατάλειψη, σε αργό και βασανιστικό θάνατο.»

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=784755

ΑΡΧΕΙΟ