Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ (04/11)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Πέμπτη 25 Οκτωβρίου

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων Αθήνας συμμετέχει στην πανελλαδικού χαρακτήρα ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των φυλακισμένων την 4η Νοέμβρη με πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι σοβαροί λόγοι συμμετοχής μας όχι απλά δεν παραμένουν οι ίδιοι αλλά δυστυχώς πληθαίνουν τραγικά μέρα με τη μέρα.

Οι κρατούμενοι όσο περνάει ο καιρός υφίστανται όλο πιο σκληρά και απάνθρωπα μέτρα με συνεχείς και αναίτιες μεταγωγές, παράλογα πειθαρχικά, αμείλικτους ξυλοδαρμούς καθώς και στέρηση των νομίμων αδειών.

Η βάρβαρη καταστολή μαζί με την παράνοια είναι οι μόνοι κανόνες που εφαρμόζονται στους χώρους των φυλακών ιδιαίτερα μετά από εξεγέρσεις. Η αντίσταση στα κατεστημένα, η διεκδίκηση ανθρώπινων όρων διαβίωσης και η απαίτηση για την εφαρμογή των νόμιμων δικαιωμάτων των κρατουμένων εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από τους ανθρωποφύλακες χυδαία και με τρόπους καταχρηστικούς της εξουσίας.

Απαιτούμε:

- Να σταματήσει κάθε είδους εκδικητική συμπεριφορά απέναντι σε εκείνους που συμμετέχουν σε αγώνες και διεκδικήσεις και να αντιμετωπίζονται οι κρατούμενοι τουλάχιστον όπως ο νομοθέτης προβλέπει.

- Να μην εφαρμόζονται τα άρθρα 68 (για πειθαρχικά παραπτώματα), 69 (για πειθαρχικές ποινές), 70 (για την σύνθεση πειθαρχικών οργάνων) και 71 (για πειθαρχική διαδικασία) σε περιπτώσεις εξεγέρσεων.

- Να μην προφασίζονται λόγους για την αναστολή νομίμων αδειών των εξεγερμένων.


Την Κυριακή 4 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό αλλά και σε οκτώ πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα, θα αντιλαλήσουν οι φυλακές από τις φωνές και τους κτύπους της καρδιάς των ''έξω'' αλλά και των ''μέσα'' σε ρυθμούς αλληλέγγυους.

Καλούμε όλες και όλους, να ενώσουν την αγωνία τους μαζί με την δική μας αγωνία και να κατεβούμε μαζικά για να θυμίσουμε σε κάθε είδους εξουσία ότι ζητάμε έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο που μας χωρά όλους, έναν κόσμο που διεκδικεί και κερδίζει.

__________________________________________________

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Κυριακή 4 Νοέμβρη, 12:00, Πλατεία Ελευθερίας, Κορυδαλλός

__________________________________________________

ΑΡΧΕΙΟ