Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Μεγαλώνει η λίστα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΚΙ ΑΛΛΟΣ νεκρός κρατούμενος - πιθανότατα από ναρκωτικά - ΕΔΕ διέταξε ο Παπαληγούρας

Τη σκυτάλη του θανάτου παίρνει ο Αύγουστος από τον Ιούλιο. Για να προστεθεί στη μακάβρια λίστα των κρατουμένων που πεθαίνουν στις φυλακές ένα ακόμη θύμα της κρατικής αναλγησίας.

Ένας ακόμη νεκρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού από το σωφρονιστικό κατάστημα για να εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου του, ο οποίος επήλθε προφανώς από ναρκωτικά, όπως εκτιμούν οι συγκρατούμενοί του που μας κατήγγειλαν το περιστατικό χθες το απόγευμα.

Πρόκειται, όπως βεβαιώνουν και από το υπουργείο Δικαιοσύνης, για Έλληνα, υπόδικο για ναρκωτικά, γεννημένο το 1978, ο οποίος βρέθηκε από σωφρονιστικό υπάλληλο μέσα στο κελί του σε κώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού όπου και κατέληξε. Είχε μεταχθεί από τις Φυλακές Ναυπλίου και κρατούνταν στο υπόγειο της έκτης πτέρυγας των Φυλακών του Κορυδαλλού. Πριν από λίγες μέρες είχε βρεθεί θετικός στη χρήση ναρκωτικών ουσιών σε τεστ ανίχνευσης ούρων και γι' αυτό είχε μεταφερθεί από τη β' πτέρυγα, στην οποία κρατούνταν αρχικά στην έκτη για να παρακολουθείται, υποτίθεται, πιο στενά. Για το νέο τραγικό περιστατικό ο υπουργός Αν. Παπαληγούρας διέταξε ΕΔΕ και με εντολή του θα διεξαχθεί σήμερα το πρωί έκτακτη σύσκεψη στις Φυλακές Κορυδαλλού με επικεφαλής τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Μπ. Πανούρη, αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου και σωφρονιστικούς υπαλλήλους με αποκλειστικό αντικείμενο τους αλλεπάλληλους θανάτους στις φυλακές. Προανάκριση διενεργεί και η Ασφάλεια Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου -τα οποία δημοσιεύσαμε χθες-, 361 είναι οι νεκροί κρατούμενοι στις φυλακές τα τελευταία δέκα χρόνια από το 1998, 165 πέθαναν από το 2004 μέχρι σήμερα και 30 απεβίωσαν τους πρώτους έξι μήνες του φετινού χρόνου. Επιπροσθέτως τρεις ακόμη θάνατοι από ναρκωτικά στις φυλακές έγιναν γνωστοί την περασμένη βδομάδα. Μαζί με τον χθεσινό ανέρχονται στους 169 από το 2004.

ΙΩ.Σ - Β.Φ.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=27835096

ΑΡΧΕΙΟ