Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Κραυγή από τους Δικηγορικούς Συλλόγους για να σταματήσουν οι θάνατοι κρατουμένων

www.in.gr

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

«Πολίτες τελευταίας διαλογής»

Λεζάντα φωτογραφίας: Δύο θανάτοι κρατουμένων από ναρκωτικά κατεγράφησαν πρόσφατα στις φυλακές Μαλανδρίνου (Eurokinissi)

Αθήνα

Την έντονη αντίδρασή της για τους θανάτους κρατουμένων στις φυλακές από ναρκωτικές ουσίες εκφράζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

«Φαίνεται ότι οι φυλακισμένοι ιδιαίτερα οι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά, είναι πολίτες τελευταίας διαλογής, αποβλητέοι από την κοινωνία, χωρίς δικαιώματα, η δε ζωή τους έχει μηδενική αξία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ολομέλειας.

«Η συνεχιζόμενη πεισματική άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να επιτρέψει σε θεσμικούς φορείς όπως οι Δικηγορικοί Σύλλογοι να επισκέπτονται τις φυλακές και να διατυπώνουν τις απόψεις τους, για την βελτίωση του πάσχοντος σωφρονιστικού συστήματος, υποδηλώνει μία αντίληψη περί 'στεγανοποίησης' του χώρου αυτού, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις σύγχρονες εξελίξεις» αναφέρουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας.

Κάνουν επίσης λόγο για «γενικότερη έλλειψη ευαισθησίας για αυτές τις τόσο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» που «εισπράττουν την πλήρη απαξίωση και περιφρόνηση της Πολιτείας και ενός σημαντικού μέρους της ελληνικής κοινωνίας, που κατευθύνεται με την ακολουθούμενη επί χρόνια πρακτική, να απορρίπτει και να ρίχνει στον Καιάδα, ολόκληρες ομάδες πληθυσμού».

«Η ανθρώπινη αξία έχει, πρέπει να έχει ίση βαρύτητα για όλους» καταλήγουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι.

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=820943

ΑΡΧΕΙΟ