Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

Φυλακές Δομοκού - Κρατούμενοι: Ασκήσεις τρομοκρατίας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Κ.ΚΑΤ.

Για «άσκηση τρομοκρατίας» σε βάρος τους, με αποκορύφωμα την εισβολή σε κελί, το ψάξιμο ατομικών αντικειμένων και τελικά την καταστροφή επιστολής-καταγγελίας προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατηγορούν τη διεύθυνση των φυλακών Δομοκού κρατούμενοι της πτέρυγας Δ2.


Σε επικοινωνία που είχαν χθες με την «Ε», κρατούμενοι -τα στοιχεία των οποίων είναι στην κατοχή της εφημερίδας- καταγγέλλουν τον διευθυντή της νεοσύστατης «σύγχρονης φυλακής Δομοκού» για αυθαίρετες ενέργειες και παράλληλα μιλούν για τρομερές ελλείψεις της φυλακής που καθιστούν προβληματική την επιβίωσή τους. «Είχαμε συντάξει μία επιστολή προς τον υπεύθυνο των σωφρονιστικών υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τα παράπονά μας, την οποία υπέγραφαν 60 κρατούμενοι. Η επιστολή φυλασσόταν στα προσωπικά αντικείμενα κρατουμένου, αλλά με το έτσι θέλω «μπούκαραν» στο κελί του, τα έψαξαν και την πήραν», καταγγέλλουν οι κρατούμενοι, που μιλούν επίσης για «κατατρομοκράτηση όσων υπέγραφαν».

Ακόμη καταγγέλλουν τους υπεύθυνους για «τσιγκουνιά» στο φαγητό με τη δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» και για κακοτεχνίες των εγκαταστάσεων, που εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

«Τόσο καιρό εδώ, κι ακόμη και το καθιερωμένο γλυκό της Κυριακής μάς το έχουν δώσει μία φορά, ενώ στις τουαλέτες πέφτουν τα ντουβάρια», λένε οι κρατούμενοι.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχουν συντάξει νέα επιστολή-καταγγελία, που απευθύνεται αυτή τη φορά προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία μιλούν για «φόβο και ανασφάλεια».

«Ελπίζουμε να προλάβουμε να τη στείλουμε και να μη χαθεί κι αυτή», είπαν στην «Ε».

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=86331444

ΑΡΧΕΙΟ