Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007

Πορεία οργής ως τη ΓΑΔΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών, ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών» φώναζαν χθες το απόγευμα εκατοντάδες διαδηλωτές ανάμεσα στα ΜΑΤ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και φθάνοντας μπροστά στη ΓΑΔΑ απαίτησαν την παραίτηση Πολύδωρα με σύνθημα «Καμία ανοχή στην καταστολή, ο Πολύδωρας να παραιτηθεί».


Οι διαδηλωτές, αψηφώντας τη ζέστη, πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους ειρηνικά από το Πεδίον του Αρεως μέχρι τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με συμμετοχή: του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, της οργάνωσης «Κόκκινο», του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, της Πρωτοβουλίας «Γένοβα 2001», της Εργατικής Αριστεράς, εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και φοιτητικών συλλόγων.

Εκτός από την παραίτηση του υπ. Δημόσιας Τάξης, με ανακοίνωσή τους ζήτησαν «να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι βασανιστές αστυνομικοί, να μπει φραγμός στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία, και νομιμοποίηση, ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες».

Τα πανό τους έγραφαν: «Καμία ανοχή στους βασανιστές», «Να ξηλώσουμε αυτούς που έφεραν το Αμπού Γκραμπ στην Ομόνοια», «Αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά», «Απελάστε τον Πολύδωρα», «Συλλήψεις, χημικά, βασανισμοί, όχι στην κρατική καταστολή».

Υπήρχαν όμως και άλλα συνθήματα εμπνευσμένα από τα γεγονότα των ημερών: «ΠΑΣΟΚ και Ν. Δημοκρατία, ίδια λιτότητα και αστυνομοκρατία», «Προσοχή, δολοφόνοι με στολή», «Η γιάφκα των βασανιστών είναι το μέγαρο των αστυνομικών», «Απελάσεις, βασανισμοί, αυτοί είναι του Πολύδωρα οι πραιτοριανοί», «ο Πολύδωρας είναι απειλή, εδώ και τώρα να παραιτηθεί».

Οι διοργανωτές χαρακτήρισαν την ωμή κρατική βία αποκορύφωση πλέγματος νόμων και κατασταλτικών πρακτικών, που αρνούνται από μεγάλο μέρος των κατοίκων της χώρας όχι μόνο την ιδιότητα του πολίτη αλλά και αυτή του ανθρώπου».

Γ.ΔΑΜΑ

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=21.06.2007,id=33477972

ΑΡΧΕΙΟ