Τρίτη 19 Ιουνίου 2007

«Ως εδώ»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


Να υψώσουμε τη φωνή μας και να φωνάξουμε ό,τι δεν μπόρεσε εκείνος, αλλά και οι υπόλοιποι άνθρωποι που κακοποιήθηκαν, το δικό μας «Ως εδώ» στην αστυνομική αυθαιρεσία, καλεί η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, σήμερα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

Οπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, η διαμαρτυρία δεν αφορά μόνο τον 33χρονο που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κώμα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, από τις 22 Μαΐου όταν μεταφέρθηκε σε κώμα από το συγκεκριμένο Τμήμα, ούτε το φρικιαστικό βίντεο κακοποίησης των δύο κρατουμένων στο Τμήμα της Ομόνοιας, αλλά όλα τα κρούσματα αστυνομικής βίας που το τελευταίο χρονικό διάστημα διαδέχονται το ένα το άλλο (ξυλοδαρμός Ιρακινού πρόσφυγα στο Α.Τ. Χανίων, εξευτελισμός και κακοποίηση Μολδαβής στη ΓΑΔΑ, τους νεαρούς κατηγορούμενους για απόπειρα εμπρησμού, τον πυροβολισμό οδοντοτεχνίτη στο Ωραιόκαστρο).

Η διαμαρτυρία γίνεται για όλα όσα έχουν γίνει γνωστά και όσα είναι άγνωστα. «Ως εδώ! Η αστυνομική "ψευτο-μαγκιά" που σηκώνει το χέρι (και το όπλο) για να χτυπήσει και να ταπεινώσει μετανάστες και ψυχικά ασθενείς πρέπει να βρει απέναντί της όλη την κοινωνία. Το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις δολοφονικής αστυνομικής αυθαιρεσίας. Ας γίνει η τελευταία!» επισημαίνει στο κάλεσμά της η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, που καλεί σε συγκέντρωση, σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στον σταθμό του Ηλεκτρικού της Καλλιθέας.

Σε άμεση κινητοποίηση που θα βάλει τέλος στην «αστυνομική αυθαιρεσία και θα αλλάξει ριζικά το σύστημα υπηρεσιών ψυχικής υγείας, που θα λειτουργεί με διαδικασίες θεραπευτικής συνάντησης και όχι αστυνομικού εξαναγκασμού και βίας» καλεί η Πανελλαδική Συσπείρωση για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=1216932

ΑΡΧΕΙΟ