Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

Οι γιατροί διαψεύδουν την ΕΛ.ΑΣ. - Σε κώμα ο 33χρονος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το είδος, η βαρύτητα και η έκταση των σωματικών βλαβών που έφερε ο 33χρονος και διαπίστωσαν οι νευροχειρουργοί του «Θριάσιου» διαψεύδουν την ΕΛ.ΑΣ. που σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο νεαρός -που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κώμα- «δήλωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο», προφανώς σε μια προσπάθειά της να συγκαλυφθεί.

Κανείς -εκτός από τους ίδιους τους αστυνομικούς- δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στο Τμήμα της Καλλιθέας, όπου μεταφέρθηκε το βράδυ της 22ας Μαΐου με περιπολικό επειδή φώναζε, με αποτέλεσμα να ενοχλεί άλλους θαμώνες καφετέριας της περιοχής.

Η ιατρική βεβαίωση νοσηλείας όμως και η ιατροδικαστική έκθεση πραγματογνωμοσύνης, που έγινε για λογαριασμό της οικογένειας του 33χρονου από τον ιατροδικαστή Δημοσθένη Μπούκη, είναι αποκαλυπτικές. Λεπτομέρεια; Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στα ίδια συμπεράσματα καταλήγει και η ιατροδικαστική έκθεση που έγινε ύστερα από παραγγελία της Αστυνομίας.

Είναι σαφές πως ό,τι έγινε έγινε τις ώρες που ο 33χρονος βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα, δηλαδή από 11.30 το βράδυ έως 1.45 μετά τα μεσάνυχτα. Καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων της προσαγωγής αναφέρουν πως -με εξαίρεση το παραλήρημά του- ο νεαρός ήταν καλά. Αυτό, αλλά και το γεγονός ότι μόλις έφτασε στο νοσοκομείο «υπήρχε κωματώδης κατάσταση, με βαθμό Γλασκώβης 5, ανισοκορία...» μαρτυρούν τις καταγγελίες του θείου του στην «Ε», αφού οι γονείς του δεν ζουν.

Ο νεαρός, που είχε μαζί το βιβλιάριό του από το οποίο μπορούσαν να δουν οι αστυνομικοί ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, υποβλήθηκε αμέσως σε νευροχειρουργική επέμβαση, αφού διαπιστώθηκε «υποσκληρίδιο αιμάτωμα αριστερής κροταφοβρεγματικής χώρας». Ενώ έφερε μώλωπες στο σώμα (θώρακα, κοιλιά, ράχη κ.α.), που «προκλήθηκαν από θλώντα αμβλέα όργανα», τα οποία προκλήθηκαν «υπό πλέον του ενός ατόμου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση του κ. Μπούκη. Μάλιστα είχε και τραύματα στον αριστερό αγκώνα, προφανώς από τα χτυπήματα που δέχτηκε στην προσπάθειά του να προστατεύσει το κεφάλι του, αλλά και «εκδορές καρπών», που σημαίνει πως όταν συνέβησαν όλα αυτά φορούσε χειροπέδες!

Το περιβάλλον του 33χρονου θα υποβάλει σήμερα νέα μήνυση, αυτή τη φορά όχι κατά παντός υπευθύνου, αλλά σε βάρος των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Καλλιθέας, που εκείνο το βράδυ είχαν υπηρεσία.

Α.Κ.Μ.


http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=11.06.2007,id=26058188

ΑΡΧΕΙΟ