Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

Έδεσαν με ιμάντες την 20χρονη που κατηγορείται για εμπρησμό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Την καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων της νεαρής κοπέλας που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Π. Φάληρο μαζί με δύο νεαρούς, ηλικίας 19 και 21 χρόνων -ακόμη και στο Νοσοκομείο- κατήγγειλε στην «Ε» η συνήγορός της Βούλα Γιαννακοπούλου.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η 20χρονη πέρασε τη νύχτα στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη, με τα χέρια δεμένα στο κρεβάτι με ιμάντες! «Οι αστυνομικοί επέμεναν αρχικά να της φορέσουν χειροπέδες στον ύπνο της. Τελικά, της φόρεσαν ιμάντες, ενώ η ασφάλεια δίνοντας... ιατρικές οδηγίες προσπαθούσε να πείσει τους γιατρούς να μην της κάνουν εισαγωγή», επισημαίνει.

Η 20χρονη, που κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού μαζί με τους δύο νεαρούς, που εδάρησαν ανηλεώς στην κρατική ασφάλεια, αντιμετώπιζε -σύμφωνα με τη συνήγορό της- ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία με την ψυχολογική πίεση που δέχθηκε από τους αστυνομικούς είχαν αποτέλεσμα να υποστεί αμνησιακό σοκ. «Ήταν τρομαγμένη και παραληρούσε. Όταν της ανακοινώθηκε η προφυλάκισή της, κατέρρευσε», περιγράφει χαρακτηριστικά.

Λόγω της κατάστασής της, η κοπέλα μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαγνώστηκε ότι «έπαθε κρίση». Επειδή το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν διαθέτει ψυχιατρική κλινική, οι γιατροί την παρέπεμψαν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί και από εκεί εξήλθε με τη διάγνωση του «αμνησιακού σοκ» και οδηγήθηκε ξανά πίσω στη Γενική Διεύθυνση Αττικής.

Εξαιτίας επιδείνωσης, μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη έως σήμερα και πέρασε το πρώτο βράδυ δεμένη με ιμάντες. «Οι ιμάντες αφαιρέθηκαν τελικά μόνο κατόπιν αυστηρών συστάσεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στους αστυνομικούς-φρουρούς», επισημαίνει η κ. Γιαννακοπούλου και κάνει λόγο για «κλίμα κατατρομοκράτησης των συγγενών και των οικείων της που προσπαθούν να της συμπαρασταθούν».

Χαρακτηριστικά χθες δύο οικείοι της νοσηλευόμενης προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για εξακρίβωση στοιχείων, παρά το γεγονός ότι είχαν μαζί τους ταυτότητες, ενώ απαγορεύθηκε σε συγγενή πρώτου βαθμού -που ήρθε από το εξωτερικό- να την επισκεφθεί.

Α.Κ.Μ.


http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=11.06.2007,id=18166860

ΑΡΧΕΙΟ